Anthony Weiner krijgt 21 maanden cel wegens sexting met minderjarige

Anthony Weiner krijgt 21 maanden cel wegens sexting met minderjarige

Het voormalige Democratische parlementslid Anthony Weiner heeft van een rechtbank in New York 21 maanden cel gekregen wegens het uitwisselen van seksueel getinte berichten met een 15-jarig meisje. De 52-jarige Weiner gaf de feiten, die zich afspeelden tussen januari en maart 2016, eerder al toe. Zijn echtgenote, Huma Abedin, werkte op dat moment mee aan de presidentscampagne van de Democrate Hillary Clinton.

De ooit beloftevolle politicus kwam in juni 2011 voor het eerst in opspraak. Hij moest toen opstappen als Congreslid nadat uitlekte dat hij op Twitter pikante foto’s van zichzelf naar verschillende van zijn vrouwelijke volgers stuurde. Hij sloeg publiekelijk mea culpa, beloofde te veranderen en kreeg een eerste kind met zijn vrouw. Hij slaagde erin een politieke comeback te maken en was in 2013 zelfs de favoriet om de New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg op te volgen. Het liep mis toen er opnieuw seksueel getinte foto’s opdoken die hij naar een vrouw stuurde. Hij eindigt uiteindelijk vijfde in de race om de burgemeestersjerp.In augustus 2016 verschenen opnieuw pikante foto’s van hem, maar op deze was te zien dat hun zoontje naast hem lag te slapen.
Enkele weken voor de presidentsverkiezingen, kondigde de FBI aan de e-mails te willen onderzoeken van Abedin, die in beslag werden genomen tijdens het onderzoek naar Weiners contacten met een minderjarige. Volgens Clinton was dat de doodsteek voor haar campagne.
Door schuldig te pleiten, vermeed Weiner een proces en kon hij een mildere straf krijgen.
In afwachting van zijn strafmaat was hij vrij op borgtocht, al moest hij zich wel medisch laten opvolgen en zich laten registreren als zedendelinquent.

bron: Belga