Griekse tragedie voor Hasi en Mathijssen

Besnik Hasi moet zijn koffers al pakken bij Olympiakos. - AFP / A. Mesinis

Besnik Hasi is de laan uitgestuurd bij Olympiakos. De ex-coach van Anderlecht was pas drie maanden aan de slag bij de Griekse topclub. Ook Jacky Mathijssen moet zijn koffers pakken, na amper elf dagen bij staartploeg Larissa.

De 45-jarige Hasi ging in juni aan de slag in de havenstad Piraeus. Omdat hij wist dat snel resultaten werden verwacht, haalde de Albenese Kosovaar een handvol oude bekende in huis: Silvio Proto, Bjorn Engels, Vadis Odjidja, Guillaume Gillet en Mehdi Carcela moesten de club aan een vlotte start helpen.

Aartsrivaal te sterk

Maar na vijf speeldagen staat de club pas vierde. Het voorbije weekend gaven Hasi en co nog een 0-2-voorsprong prijs op het veld van AEK Athene. De aartsrivaal trok met 3-2 aan het langste eind en telt als leider al vijf punten meer dan Olympiakos.

Eerder had Hasi de Griekse kampioen wel naar de poules van de Champions League geloodst. In poule D ging de eerste wedstrijd tegen Sporting Lissabon evenwel met 2-3 verloren, en wachten met Barcelona en Juventus nog twee zware tegenstanders.

Ook Jacky Mathijssen staat alweer op straat. – Belga / B. Fahy

Die tegenvallende start op zowel nationaal als Europees niveau hebben Hasi uiteindelijk de das omgedaan. Nadat hij vorig seizoen al een snel ontslag kreeg te verwerken bij de Poolse kampioen Legia Warschau, moet hij nu alweer op zoek naar een nieuwe werkgever. Met de Griek Takis Lemonis is zijn opvolger zelfs al bekend.

Laatste plaats

Niet alleen voor Hasi kwam het Griekse avontuur tot een snel einde. Na amper elf dagen kreeg ook Jacky Mathijssen, die in ons land onder meer Club Brugge trainde, zijn C4. De Limburger bekleedde met AE Larisa een gedeelde laatste plaats.