WK wielrennen - Drie op drie voor Sagan?

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Rong in Bergen is het WK wielrennen vandaag iets na 10 uur op gang getrapt. Geen regen bij de start in Noorwegen en ook de rest van de dag zou het droog blijven. Peter Sagan is titelverdediger en kan voor geschiedenis zorgen door drie regenboogtruien op rij te winnen, maar met Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Edvald Boasson Hagen, Michael Matthews, Matteo Trentin, Alexander Kristoff en nog heel wat anderen liggen veel kanshebbers op de loer. 267,5 km krijgen de renners voorgeschoteld in Bergen. Na een korte aanloop volgen elf rondjes van 19,1 km over een glooiend parcours. Peter Sagan hoort samen met Michael Matthews bij de topfavorieten. Matthews zit in een goede flow nadat hij met zijn team Sunweb de wereldtitel pakte in de ploegentijdrit en gaat na zijn zilveren medaille in Richmond resoluut voor goud. "Ik heb hard toegewerkt naar dit WK, ik kijk ernaar uit, maar ik vizier niet alleen Sagan. Dat zou stom zijn, heel wat andere jongens moet ik ook in het oog houden", aldus de enige kopman van Australië.

Sagan gaf op zijn beurt aan gisteren dat hij wellicht niet top is na enkele dagen ziekte. "Dat is zeker geen voordeel met het oog op dit WK", meende hij, "maar goed, dat kan ik nu niet veranderen. Ik start zonder stress en kijk uit naar een leuke wedstrijd."

België kan een sterk blok presenteren met Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert als kopmannen. Aan hen om er harde wedstrijd van te maken in Bergen. "Dat is onze taak", aldus Van Avermaet vlak voor de start. "De koers hard maken. Het regent niet, maar goed, dat vormt geen probleem. Het parcours is lastig genoeg en ik heb de goede vorm te pakken." 196 renners aan de start, slechts één kan winnen. Het antwoord kennen we omstreeks 17u.

bron: Belga