WB veldrijden - Sanne Cant wint in Waterloo

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 26-jarige Sanne Cant (Beobank-Corendon) heeft zondag de tweede Wereldbekercross in het Amerikaanse Waterloo gewonnen. Wereldkampioene Cant haalde het ruim afgescheiden van de Amerikanen Kaitlin Keough en Ellen Noble. De Nederlandse Sophie de Boer werd vierde. Ellen Van Loy legde beslag op de zevende plaats. Na Eeklo is het de tweede zege van het seizoen voor Sanne Cant. Ze neemt de leidersplaats in de Wereldbekerstand over van de Tsjechische Katerine Nash.

Het was de Amerikaanse Kaitlin Keough die het hele pak aanvoerde op de stoffige en broeiend hete omloop in Waterloo. Sanne Cant liet zich insluiten en trok in de buik van het peloton de wei in. Cant begon aan haar inhaalbeweging, terwijl voorin Keough met een tempoversnelling zorgde voor een kopgroep met negen rensters. Daarbij zat ook Ellen Van Loy. Het was zij die nog voor het ingaan van de tweede ronde versnelde en een kloof sloeg op de rest. Achter haar vonden Keough, Katherine Compton en Ellen Noble elkaar. Cant volgde wat verderop met de Tsjechische Katerina Nash in haar kielzog.

Van Loy sloeg daarna tegen de grond, verloor zo kostbare tijd en werd wat verderop ingerekend door Keough, Nash, Noble, Compton, Sophie de Boer, Caroline Mani en Cant. Laatstgenoemde versnelde ineens en sloeg, in de derde ronde, op een helling een kleine kloof.

De wereldkampioene trok de laatste ronde in met een voorsprong van 18 seconden op het zestal Keough, Nash, Noble, De Boer, Mani en Van Loy. Keough en De boer trokken met hun tweetjes in de tegenaanval tot Keough opnieuw versnelde en zo de Boer alleen achter liet. Cant kwam niet meer in de problemen en mocht uitgebreid het zegegebaar maken, terwijl Noble de laatste podiumplaats van De Boer afsnoepte.

De volgende Wereldbekermanche is die van 22 oktober in Koksijde.

bron: Belga