Vijftigtal ACV-militanten protesteert tegen flexi-jobs in industriële bakkerijen

Vijftigtal ACV-militanten protesteert tegen flexi-jobs in industriële bakkerijen

Een vijftigtal militanten van de vakbond ACV Voeding en Diensten hebben vanmorgen op de Grote Zavel in Brussel mini-koffiekoeken uitgedeeld voor de bekende bakkerij Wittamer. Daarmee protesteren ze tegen de uitbreiding van de flexi-jobs naar de industriële bakkerijen. “De overheid organiseert de sociale dumping in eigen land”, vindt nationaal secretaris van ACV Bart Vannetelbosch. “De flexi-jobs hebben geen recht op een behoorlijk loon en er worden onvoldoende bijdragen betaald aan de sociale zekerheid en de belastingen.”

Door de uitbreiding van de flexi-jobs kunnen nu ook grote bakkerijen en grootdistributies als Delhaize en Ikea gebruik maken van flexi-jobs. En gezien de lage verloning is dat een groot cadeau voor de werkgever, stellen de protestvoerders.“Het uurloon van een flexi-jobber in een bakkerij bedraagt 9,18 euro, dat is een pak minder dan het sectorale minimumloon voor een geschoolde bakker van 14,07 euro.” Een flexi-job betekent ook flexibel zijn, want de werknemer kan op elk moment opgeroepen worden, maar ook op elk moment naar huis gestuurd worden.

“Dit geeft geen zekerheid aan de werknemers en is ook een enorme last op hun sociale leven. Daarom zeggen wij neen tegen de flexi-jobs”, aldus Vannetelbosch.

bron: Belga