Politie verijdelt vechtpartij tussen groepen jongeren in Borgerhout

De lokale politie van Antwerpen heeft zaterdagmiddag een confrontatie tussen twee groepen jongeren van Oost-Europese en Noord-Afrikaanse afkomst in Borgerhout kunnen vermijden. De politie had opgevangen dat jongens van Oost-Europese afkomst uit waren op wraak na een eerder incident waar beide groepen bij betrokken waren. “Zaterdag rond 15 uur zagen we via de camera’s dat er zich twee grote groepen aan het vormen waren in het Park Spoor Oost en aan het Terloplein. Een aantal jongeren droeg wapens. Eén jonge kerel leek iets in de hand te hebben dat op een bijl leek. De politie werd massaal ter plaatse gestuurd om een gewelddadig treffen te vermijden”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

De jongeren stoven bij het zien van de politie uiteen. Een jongen van 13 die gekend was bij de politie, bleek een musketon met verborgen vouwmes op zak te hebben. In de omgeving van de Terlostraat werden een 16-jarige en een 14-jarige opgepakt. De jongemannen van 14 en 16, die op de camerabeelden met de bijl in de weer waren, werden ook opgepakt. Een van hen was eveneens al gekend. De bijl, die achter een container verstopt was, werd in beslag genomen. De vijf jongeren werden bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring.Op het Stuivenbergplein werd rond 17 uur een groep van 31 jonge kerels van Oost-Europese origine ingesloten door de politie. 15 van hen hadden geen identiteitsdocumenten op zak en werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiekantoor.

“Verscheidene wapens werden tijdens de politie-interventies in beslag genomen, waaronder een baseballknuppel en een katana. Ook later, in de loop van de avond, werden nog her en der verborgen voorwerpen gevonden die naar alle waarschijnlijkheid klaarlagen om tijdens de strijd te worden ingezet”, aldus Sven Lommaert.

bron: Belga