Meer dan 600.000 handtekeningen voor behoud Uber in Londen

Meer dan 600.000 handtekeningen voor behoud Uber in Londen

Meer dan 600.000 mensen hebben ondertussen al de online petitie voor het behoud van de smartphonetaxidienst Uber ondertekend, schrijft The Guardian zondag. Het bedrijf, dat van de Londense toezichthouder op het openbaar vervoer (TFL) geen vergunning meer krijgt om te opereren in de Britse hoofdstad, is nu bereid om toegevingen te doen in de hoop om de beslissing om te keren. TFL besliste om de vergunning van Uber in te trekken omdat het bedrijf de regels omtrent veiligheid niet zou naleven. Burgemeester Sadiq Khan staat achter deze beslissing. “Als burgemeester van Londen sta ik open voor innovatieve bedrijven die de Londenaars helpen door een betere en goedkopere diensten aan te bieden. Dat wil echter niet zeggen dat ze de regels niet moeten volgen. Alle bedrijven moeten aan dezelfde regels voldoen en zich aanpassen aan onze hoge vereisten, zeker als het op veiligheid aankomt”, laat de burgemeester optekenen, die trouwens al meer dan 20.000 e-mails zou hebben gekregen van Uber-bestuurders, weet The Observer.
De online petitie is ook een succes. Er werden zaterdagavond al meer dan 600.000 handtekeningen verzameld voor “de snelst groeiende petitie die we dit jaar hebben gezien in het Verenigd Koninkrijk”, zegt Kajal Odedra, VK-directeur van Change.org.
Het Amerikaanse bedrijf, dat ongeveer 40.000 chauffeurs in Londen telt en kan rekenen op 3,5 miljoen gebruikers, heeft laten verstaan dat ze bereid zijn om enkele toegevingen te doen. Zo beloven ze meer aandacht te besteden aan de veiligheid van passagiers en om de arbeidsomstandigheden van chauffeurs te verbeteren, zoals het beperken van de werktijden.

bron: Belga