Jupiler Pro League - Standard wint in extremis van Lokeren

Standard heeft zondag voor eigen publiek Lokeren met 2-1 verslagen in de slotwedstrijd van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Bij de rust keken de Rouches nog tegen een 0-1 achterstand aan. Net voor het einde van een kansarme eerste helft opende Amine Benchaib de score voor de bezoekers. Een onzorgvuldig weggekopte vrije trap belandde voor zijn voeten, Standard-doelman Guillermo Ochoa was geklopt. Het team van de verbijsterde Sa Pinto moest in de tweede helft vol aan de bak.

Lokeren hielp de thuisploeg een beetje, na 47 minuten mocht Stefano Marzo met een tweede gele kaart gaan douchen. In de 52e minuut kreeg Collins Fai veel tijd om voor te zetten. Duje Cop liep de bal aan de eerste paal binnen: 1-1. Drie minuten voor affluiten moest ook Standard met tien man voortspelen. Carlinhos revancheerde zich op Tom De Sutter en werd door ref Vertenten van het veld gestuurd. In de toegevoegde tijd deed Paul-José Mpoku de thuissuporters onverwacht nog juichen, nadat hij vrij mocht aanleggen van de Lokeren-verdediging. Sa Pinto dankte Mpoku uitbundig, de crisis op Sclessin is weer even bezworen.

In de stand klimt Standard, dat zijn tweede zege van het seizoen boekte, met negen punten naar de elfde plaats. Lokeren staat een plek lager met zeven punten.

Eerder op de dag verloor AA Gent met 0-1 op eigen veld van Zulte Waregem. Club Brugge verstevigde dan weer zijn leidersplaats dankzij een 1-2 zege bij Charleroi.

Kampioen Anderlecht won zaterdag op een diefje met 1-2 in Waasland-Beveren. KRC Genk kon thuis geen afstand nemen van rode lantaarn Oostende (1-1). Moeskroen handhaafde zich bovenin door met 3-2 te winnen van Eupen, terwijl KV Mechelen tegen STVV (2-0) zijn eerste seizoenszege behaalde. Vrijdagavond al zette Antwerp thuis Kortrijk opzij met 3-0.