Belgen in het buitenland - Jordan Lukaku doet met Lazio vertrouwen op voor komst van Zulte Waregem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lazio Rome heeft vandaag op de zesde speeldag van de Italiaanse Serie A een makkelijke uitzege geboekt. Het team uit de Italiaanse hoofdstad won bij Hellas Verona met 0-3. Sluipschutter Immobile (24. pen, en 40.) zorgde voor een 0-2 ruststand. Adam Marusic (60.), die afgelopen zomer KV Oostende ruilde voor Lazio, zette op het uur de 0-3 eindstand op het bord. Jordan Lukaku verliet bij de bezoekers enkele minuten later het veld.

Lazio doet met de zege vertrouwen op voor de komst van Zulte Waregem, donderdag op de tweede speeldag in de Europa League. De Italianen wonnen hun eerste EL-match op bezoek bij Vitesse met 2-3, terwijl Essevee thuis een oplawaai kreeg van Nice (1-5).

Senna Miangue verloor met Cagliari in eigen huis van Chievo. Inglese (53.) en Stepinski (90.+3) zorgden voor de 0-2 eindstand. Bj Chievo bleef Samuel Bastien op de bank. Inter maakte pas in het slot het verschil tegen Genoa. D'Ambrosio (87.) scoorde laat de winning treffer. Bij Genoa kregen onze landgenoot Stephane Omeonga, omdat hij als laatste man aan de noodrem trok, en Taarabt in de toegevoegde tijd nog een rode kaart.

Lazio staat in de stand op de vierde plaats met dertien punten, vijf minder dan leider Juventus en Napoli. Chievo (8 punten) volgt op stek negen. Cagliari (6 punten) is twaalfde, terwijl Genoa (2 punten) in de onderste regionen hangt.

bron: Belga