Club steviger aan de leiding na zinderende topper

Wesley viert de openingsgoal
Belga / B. Fahy

Club Brugge heeft Charleroi in de topper van de achtste speeldag een eerste thuisnederlaag toegediend: 1-2. Onderin zakt AA Gent steeds verder weg.

Beide ploegen maakten er een aangenaam kijkstuk van in het Stade du Pays de Charleroi. Club Brugge nam het heft meteen in handen en loste via Cools een eerste waarschuwing, maar Penneteau gaf geen krimp.Na een kwartier herstelde de thuisploeg het evenwicht, al was het even schrikken toen Vanaken in de 35ste minuut het leer tegen de paal mikte. Twee minuten later trof ook Charleroi het doelhout. Een mooie knal van Nurio spatte uiteen op de dwarsligger.

Limbombe beslist de match

Na de pauze duurde het iets langer voor de toeschouwers verwend werden, al bleef Club Brugge de gevaarlijkste ploeg. Dat wierp twintig minuten voor affluiten zijn vruchten af. Na een combinatie tussen Cools en Vanaken was het Wesley die de 0-1 tegen de netten werkte.

Charleroi leek af te stevenen op zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen, tot Rezaei een voorzet van Tainmont in doel kopte. De gelijkmaker gaf de Zebra’s vleugels. Zo moest Horvath nog alles uit de kast halen om Benavente en Diandy van de winning goal te houden. In een zinderend slot besliste Limbombe het pleit met een knal in de verste hoek.

AA Gent nog dieper in de put 

In het zog van Club en Charleroi volgt Zulte Waregem na een nipte uitzege op het veld van AA Gent op de derde plaats. Een vroege goal van Saponjic na defensief geklungel van Dussenne en Gigot volstond om de volle buit te oogsten in de Ghelamco Arena, waar de Buffalo’s dit seizoen nog altijd wachten op een eerste zege.

Met 6 op 24 blijft Gent in de onderste regionen van het klassement hangen. Op de persbabbel na de match gaf trainer Hein Vanhaezebrouck toe dat Gent met «een groot probleem» kampt. «Als je voelt dat er twijfel in de groep zit, dat er geen durf is, dan ben je een beetje machteloos», klonk het.