Weerbericht – Mistige morgen, schone dag

Weerbericht - Mistige morgen

Vanmiddag blijft het rustig en droog met mooie opklaringen en enkele onschuldige wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. De wind is zwak, meestal uit oost tot noordoost. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht wordt het helder of lichtbewolkt. Plaatselijk is er kans op vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 9 graden aan de kust. De wind is zwak uit oostelijke richtingen. Morgen krijgen we na het optrekken van het lokale ochtendgrijs een mooie herfstdag met weinig wind en brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind is zwak uit oost tot noordoost.

Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft het droog met op de meeste plaatsen brede opklaringen. In het westen van het land verwachten we in het tweede deel van de nacht hoge wolkenvelden. Ook in de noordoostelijke helft van het land kan er meer bewolking vanuit Nederland ons land binnenschuiven. Minima tussen 5 en 11 graden. De wind is zwak tot soms matig uit oostelijke richtingen.Maandag blijft het rustig en zacht met kans op nevel en mist tijdens de nacht en tijdens de ochtend. De wolkenvelden kunnen soms talrijker zijn met misschien wat regen of een lokale bui. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en tussen 18 en 20 graden elders. De wind is zwak uit het oosten of uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag blijft het zacht met weinig wind en kans op nevel, mist en lage wolken tijdens de ochtend. In een iets onstabielere atmosfeer wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met enkele lokale buien. De maxima liggen rond 20 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Woensdag blijven we onder invloed van een hogedrukgebied. Na het optrekken van het ochtendgrijs, wordt het zacht en vrij mooi met mooie zonnige perioden. De wind is zwak uit het zuidoosten. Maxima rond 20 graden.

Donderdag, aan de voorzijde van een nieuwe regenzone, blijft het aangenaam en zacht met wat zon.
Vrijdag wordt er frissere maritieme lucht naar ons land aangevoerd na de passage van een weinig actieve storing.

Vochtigere en frissere maritieme lucht zal het weer bepalen in West- Europa tijdens het volgend weekend. De kans op regen vergroot en de zuidwestenwind neemt in kracht toe. Het wordt nog wat frisser.

bron: Belga