Moord op Sofie Muylle - Alexandru C. leugenachtig bij polygraaftest

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de zaak van de moord op Sofie Muylle vertoonde de 23-jarige Roemeense verdachte leugenachtige reacties bij de polygraaftest. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Alexandru C. blijft ontkennen dat hij de jonge vrouw om het leven bracht. Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Zijn DNA werd ook teruggevonden op het lichaam van het slachtoffer.

Alexandru C. houdt zijn onschuld staande en stuurde zelf aan op een test met de leugendetector. Die polygraaftest is nu dus negatief uitgedraaid voor de verdachte. Het resultaat kan later voor de rechtbank als een ondersteunend bewijselement gebruikt worden.

bron: Belga