Jupiler Pro League - Moeskroen wint doelpuntenfestival van Eupen, Mechelen pakt eerste zege tegen STVV

Moeskroen en KV Mechelen hebben zaterdagavond hun wedstrijd van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League winnend afgesloten. Moeskroen won met 3-2 van Eupen, terwijl Mechelen zijn eerste overwinning van het seizoen pakte: 2-0 tegen Sint-Truiden. Zowel Moeskroen als Eupen zorgde in de eerste helft voor een knap doelpunt. Omar Govea opende de score voor de Henegouwers na 35 minuten met een fraaie vrije trap en Mickaël Tirpan (39.) bracht de Oostkantonners opnieuw op gelijke hoogte met een schitterende knal op een afvallende bal. Bij die twee doelpunten leek het te blijven in de eerste helft, tot Mbaye Leye (45.+2) in de toegevoegde tijd de bal vanop zo'n 40 meter in het lege doel kon deponeren na dramatisch uitverdedigen van Moeskroen-doelman Logan Bailly. De blunder van Bailly werd in de tweede helft uitgewist toen Eupen-verdediger Jordan Loties (53.) de bal ongelukkig in eigen doel verwerkte. Leye had niet genoeg aan één doelpunt en na iets meer dan een uur spelen zag hij zijn vrije trap uiteenspatten op de dwarsligger. Aan de overkant ging de bal er wel in toen Jonathan Bolingi (69.) de bal voor Hendrik Van Crombrugge kon binnenkoppen en Moeskroen zo de drie punten bezorgde. Daar kon ook de rode kaart voor Selim Amallah (90.) niets aan veranderen.

Achter De Kazerne bedankte Hassane Baldé zijn trainer Yannick Ferrera voor zijn eerste basisplaats met de openingsgoal na elf minuten, na knap voorbereidend werk van Yohan Croizet. Voor de rest viel er, behalve matig voetbal, weinig op te merken in de eerste helft. Ook na de pauze bleef het spelniveau teleurstellend. KV Mechelen toonde zich iets beter dan Sint-Truiden, maar veel kansen kon het niet creëren. Het moest wachten tot de 73e minuut vooraleer Bandé de zege veilig stelde met zijn tweede doelpunt van de avond.

Mechelen wipt dankzij zijn eerste zege van het seizoen voorlopig van de voorlaatste naar de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League. STVV laat de kans liggen om voorlopig leider te worden en blijft derde met zestien punten. Die derde plaats moet het wel delen met Moeskroen, dat nu ook zestien punten telt. Eupen is de nieuwe voorlaatste in de stand met vier punten.