CD&V Brussel wil zich profileren als echte stadspartij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Meer dan 100 leden en sympathisanten van CD&V Brussel zijn vandaag samengekomen voor het afsluitend partijcongres van het participatief project 'Voor Ons Brussel'. Ze stelden er het partijprogramma voor waarmee CD&V Brussel zich in de komende gemeenteraadsverkiezingen wil tonen als een echte stadspartij. "Ik ben heel tevreden dat we het op een niet-klassieke manier hebben gedaan door in dialoog te gaan met verschillende leden, maar ook niet-leden uit de Brusselse gemeentes", stelt Benjamin Dalle, voorzitter CD&V Brussel.

Het partijprogramma werd uitgewerkt rond vier grote pijlers. Zo ijvert CD&V voor goed bestuur en diversiteit waarbij de jongeren in de laatste graad van het secundair onderwijs de kans moeten krijgen een Selor-taalattest in de andere landstaal te bekomen. Op het vlak van duurzaamheid en mobiliteit zetten de christendemocraten in op koning fiets en de toekomst van de elektrische wagen.

In een werkend en welvarend Brussel wil CD&V de kinderen alle kansen op ontwikkeling geven met een 'Ketjes-stage', waarbij Brusselse jongeren van het Nederlandstalig onderwijs op uitwisseling gaan naar Wallonië of Vlaanderen. Ten slotte blijven netheid en veiligheid enorm belangrijk in de hoofdstad en dus ijvert CD&V voor stadsmariniers die de verbinding vormen tussen de inwoners en de overheid, maar ook voor een bestrijding van de georganiseerde bedelarij. "We willen een Brussel waar het voor iedereen goed wonen en werken is en we als Nederlandstaligen met alle andere Brusselaars kunnen samenleven", besluit Dalle.

bron: Belga