Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku bezorgt United volle buit, ook City en Chelsea winnen ruim

Manchester United heeft zaterdag op de zesde speeldag van de Premier League een nipte 0-1 zege geboekt bij Southampton. Romelu Lukaku nam het winnende doelpunt voor zijn rekening. United had tegen Southampton weinig overschot. Alleen Lukaku vond de weg naar goal. Eerst werd zijn kopbal gered door thuisdoelman Forster, nadien werkte hij de rebound binnen. Bij United speelden Lukaku, die zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen nette, en Marouane Fellaini de volledige partij.

Manchester City verwende zijn fans tegen rode lantaarn Crystal Palace (5-0). Sané (44.), Sterling (51. en 59.), Agüero (79.) en Delph (89.) scoorden de goals. Kevin De Bruyne maakte bij City de negentig minuten vol, terwijl Vincent Kompany nog steeds op het wedstrijdblad ontbrak. Christian Benteke werd bij Palace na 72 minuten naar de kant gehaald.

Ook Chelsea kende geen problemen op bezoek bij Stoke City. Uitblinker Morata (2., 77. en 82.) en Pedro (30.) zorgden voor de 0-4 eindstand. Thibaut Courtois stond bij de kampioen in doel, Eden Hazard viel achttien minuten voor tijd in. Chelsea-coach Conte gunde Michy Batshuayi en Charly Musonda jr. geen minuten.

Burnley en Huddersfield Town kwamen niet tot scoren (0-0). Steven Defour bij de thuisploeg, en Laurent Depoitre bij de bezoekers, speelden de hele match.

Christian Kabasele tot slot won met Watford in extremis bij Swansea. Abraham (56.) wiste de vroege 0-1 van Gray (13.) uit, maar via een treffer van Richarlison (90.) in de slotminuut ging Watford met de zege aan de haal. Kabasele stond de hele partij op het terrein.

City en United blijven de stand aanvoeren met zestien punten. Chelsea volgt met dertien punten. Watford (11 punten) is vijfde, voor Huddersfield en Burnley (9 punten). Voor Crystal Palace oogt de balans na zes speeldagen dramatisch. Nul punten, nul gemaakte goals en een logische laatste plaats.