Dit waren de nieuwste trends op de catwalk van de London Fashion Week

De London Fashion Week wordt vaak afgeschilderd als het kleine broertje van de grote mode-events. Maar dit jaar haalde het zelf verschroeiend uit naar zijn rivalen, met de komst van twee zwaargewichten: Emporio Armani en Tommy Hilfiger. “Londen is dynamisch, energiek en kosmopolitisch. Londen IS cultuur”, zo luidde de liefdesverklaring van Giorgio Armani. Een paar hoogtepunten…
door
Mare
Leestijd 1 min.

Chez Giorgio

Er hing een verleidelijk vleugje ‘eerste keer' in het Tobacco Dock, een voormalige opslagplaats voor tabakswaren. Giorgio Armani kwam er in primeur zijn collectie lente-zomer 2018 voorstellen. Getooid in ronde hoedjes liepen de Armani-modellen zorgeloos over de catwalk met kleine rechte glitterjurken à la roaring twenties, sokken en hoge hakken. Windjacks met een schoudertas, voor een strandwandeling op een regenachtige dag.

AFP / N. Halle'n

Burberry new school

Plastic materialen, petjes en sexy rokken: Burberry blaast zijn klassiekers nieuw leven in. De collectie lente-zomer 2018 van het invloedrijke Britse merk getuigt van durf en fantasie. Het bewijs dat je de essentie van Britse elegantie kan belichamen zonder op je lauweren te rusten.

Hilfiger goes rock

L

AFP / D. Leal-Olivas

eder, gescheurde jeans, topmodellen en decibels: Tommy Hilfiger sloot de London Fashion Week af met een megalomane rockshow. Kwestie van zijn allereerste defilé buiten de States in stijl te vieren. Gigi Hadid, model én medeontwerpster van de collectie, zette het defilé in gang met een gescheurde jeansshort en een korte trui met hoge kraag in zwarte en rode tinten, en een lange angorawollen jas. En wie rock zegt, zegt leder. Ook lange biker jackets ontbraken dus niet op de catwalk.

Fout is het nieuwe cool

Foto Crocs / NC / Prnewsfoto

Designer Christopher Kane sluit het ‘fout schoeisel' in de armen met een nieuwe samenwerking met Crocs. De gepersonaliseerde limited edition collectie ‘Swiftwater Sandals' bestaat uit vijf kleuren en pakt uit met indrukwekkende namaakjuwelen aan de voorkant en op de enkelband. Voor een opvallend en massief effect.

Sexy Versus Versace

AFP / D. Leal-Olivas

Versus Versace deed de temperatuur flink oplopen in Londen, met een sexy en compromisloos defilé. De show in de prestigieuze modeschool Central Saint Martins ging door voor een duizelingwekkende muur van luidsprekers die electro uitspuwden. Net als in een discotheek. Met een vestiaire die resoluut mikt op nachtbrakers en clubbers die voor geen kleintje vervaard zijn. Of zoals Donatella Versace het samenvatte: “Versus, da's lef en plezier.”

De rust van J.W. Anderson

AFP / N. Halle'n

Jonathan Anderson, artdirector van Loewe, stelde de collectie van zijn eigen merk J.W. Anderson voor. Met één kernwoord: rust. De 33-jarige Britse ontwerper wordt beschouwd als een van de talentvolste van zijn generatie. Zijn luchtige, bijna landelijke collectie omvat ultracomfortabele, soepele jurken. Het kleurenpalet is zen en natuurlijk: hemelsblauw, pistachegroen, terracottarood en vleeskleurig.

Asymmetrie

AFP / N. Halle'n

Niet alleen Tommy Hilfiger, maar ook het defilé van palmer//harding drukte zijn stempel op de slotdag. Zijn collectie stond in het teken van deconstructie, asymmetrie en beweging. Met wijde stoffen en bij elkaar passende kleuren: zand, hemelsblauw, lichtgrijs, zachtrood... Teder en vluchtig.

Ultra sexy

AFP/ N. Halle'

Julien Macdonald liep zich in de kijker met een sensuele collectie lente-zomer 2018 met ultra sexy minirokjes en cutouts, en lange, transparante, nauw aansluitende glitterjurken. Topmodel Alessandra Ambrosio mocht tot groot jolijt van de gasten de show afsluiten.