Molenbeekse tech-incubator MolenGeek geëerd in New York

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Molenbeekse tech-incubator MolenGeek is vandaag in New York geëerd, tijdens een conferentie over digitale innovatie in de marge van de Algemene Vergadering van de VN. Het evenement was georganiseerd door de Belgische en Oegandese regeringen, en had tot doel om het belang te tonen van technologie en digitale vaardigheden bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). De hele ploeg van MolenGeek was vandaag aanwezig in New York. Een deel van de groep kon pas later dan gepland vertrekken wegens visumproblemen.

Jongeren kunnen bij de incubator hun digitale vaardigheden versterken, leren coderen en proeven van digitaal ondernemerschap. "Het is een mooi voorbeeld van hoe we kwetsbare jongeren kunnen klaarstomen om hun weg te vinden in de digitale economie", reageert minister van Digitale Agenda en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. "Met MolenGeek tonen we de wereld een ander Molenbeek. Een Molenbeek dat vooruit wil, Molenbeekse jongeren met doorzettingsvermogen en ondernemerszin. Maar bovenal is MolenGeek een goed voorbeeld van hoe we jongeren een positief toekomstperspectief aanreiken in een wereld die steeds sneller en digitaler wordt."

Vicepremier Alexander De Croo ondersteunt vanuit de Belgische Digitale Agenda de werking van de organisatie met 500.000 euro.

Bron: Belga