Weerbericht – Kans op bui of lichte regen

De dag begint in het oosten van het land nog zonnig. In het westen en het centrum is het bewolkt en kan er een bui of wat lichte regen vallen. Geleidelijk trekt de wolkenband naar het oosten en is er in de namiddag ook daar kans op een bui. In het westen verschijnen er dan opnieuw breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 19 graden, zo meldt het KMI vrijdag. Vrijdagavond is er nog een bui mogelijk in het oosten, maar geleidelijk breiden de brede opklaringen zich vanaf het westen uit over het hele land. ’s Nachts wordt er nevel of mist gevormd die lokaal dicht kan zijn. Vooral in de Ardennen is er kans op lage bewolking. Het koelt af tussen 6 en 10 graden.
Zaterdag begint op de meeste plaatsen met nevel of mist, die vooral in de Ardennen hardnekkig kan zijn. Daarna blijft het droog met een afwisseling van zon en wolken. Maxima: 14 tot 15 graden in Hoog-België en 17 tot 19 graden elders.
Zondag word opnieuw droog en meestal zonnig. Het kwik klimt dan nog iets hoger, tot 19-20 graden in het centrum van het land.
Ook begin volgende week wordt het zacht en meestal zonnig met maxima rond 20 graden.

bron: Belga