Elektronisch toezicht voor hacker die gratis vliegtickets bemachtigde

Elektronisch toezicht voor hacker die gratis vliegtickets bemachtigde

De 23-jarige hacker uit Mechelen die ‘gratis’ vliegtickets wist te bemachtigen, wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling bevestigt daarmee een eerdere beslissing van de raadkamer in Mechelen, waartegen het parket in beroep was gegaan. Kevin D. wordt verdacht van informaticafraude en externe hacking. Hij omzeilde de beveiliging van een onlineplatform waarop luchtvaartmaatschappijen goedkope of gratis tickets kunnen aanschaffen voor hun medewerkers. Hij wist zo tal van tickets te bemachtigen van onder meer Brussels Airlines, American Airlines en Lufthansa.

Soms gebruikte hij de tickets, maar de meeste annuleerde hij weer. De twintiger deed het namelijk vooral voor de kick. Een kick die hem duur te staan kan komen, want op deze feiten staat maximaal vijf jaar cel en 100.000 euro boete.

Kevin D. was bovendien niet aan zijn proefstuk toe: als minderjarige hackte hij de website van bioscoopcomplex Utopolis (nu UGC) voor gratis filmtickets, en eind deze maand verschijnt hij voor hackingpraktijken voor de correctionele rechtbank van Mechelen, in een dossier waarin Lufthansa zich burgerlijke partij stelde.

bron: Belga