Vijf tips voor een geslaagd weekend

De werkweek loopt ten einde, het weekend staat voor de deur. Wij sommen voor jullie enkele tips op om er het beste weekend aller tijden van te maken.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

KidsOdeGand

24/09

Foto Gent Festival van Vlaanderen

Gent - Een week nadat het cultuurfeest OdeGand de stad Gent ondersteboven heeft gegooid is het de beurt aan het jong grut om dat feestje nog eens over te doen. Op de Bijlokesite zorgt KidsOdeGand voor onvergetelijke eerste keren: de eerste keer naar een concert met je peuter (Ninnananna), de eerste theatermagie voor je kleuter (Stekeblind) en je zesplusser maakt in Hemel voor het eerst kennis met de humor van de Belgische kunstenaar René Magritte. Je buggy laat je achter op een bewaakte parking en hongerige magen worden gevuld met gezonde hapjes - KidsOdeGand weet wat gezinnen nodig hebben.

Kookeet

23-25/09

Foto Brugge Plus

Brugge - Burgemeester Renaat Landuyt ontsteekt al de hele week kaarsjes voor een regenloze zegen, want dit weekend barst Kookeet los, het culinair festival dat het plein achter het station van Brugge omtovert tot een groot openluchtrestaurant. Maar liefst 31 Brugse topchefs én gastchef Piet Huysentruyt serveren drie dagen lang de heerlijkste gerechten in deze grootse pop-up, en laten je proeven op eigen tempo. Het foodfestival is niet gespeend van humor, zo blijkt. Het is het uitkijken naar ‘En garde', een culinair gevecht waarbij twee chefs het tegen elkaar opnemen in de boksring. De vleesmessen zijn geslepen!

Nocturnes van de Brusselse Musea

Nog t.e.m. 07/12

Brussel - Zoveel mooie musea en boeiende expo's, zo weinig tijd... De Brusselse musea helpen je een handje met het oplossen van je probleem: nog tot december stellen minstens vijf musea op donderdagavond hun deuren open voor het publiek. Zo'n nocturne heeft heel wat voordelen: een rustige sfeer, een democratische prijs en een gevarieerd pakket activiteiten: rondleidingen, workshops, demonstraties, ontmoetingen met conservatoren... Heel wat nieuwe musea springen dit jaar op de kar: het Huis van de Europese Geschiedenis, de Garderobe van Manneken-Pis en D'Ieteren Gallery doen voor de allereerste keer mee aan de nocturnes. Het Wiertz Museum, het Joods Museum van België, de Hallepoort en het Muziekinstrumentenmuseum zijn opnieuw van de partij na enkele jaren afwezigheid.

Rinus Van de Velde

Nog t.e.m. 21/10

Foto Tim Van Laere Gallery

Antwerpen - Stripfans en fans van de schone kunsten vinden elkaar tegenwoordig moeiteloos in de Tim Van Laere Gallery. Rinus Van de Velde liet zich inspireren door het Kuifje-album De Zonnetempel en trekt je met zijn tentoonstelling binnen in een eigenzinnige, abstracte wereld. Zijn houtskooltekeningen staan in een setting van sculpturen en kleurrijke decorelementen.

Mitten wir im Leben sind

23-27/09

Foto Rosas

Brussel - Anne Teresa de Keersmaeker keert terug naar een oude liefde: Bach. De zes beroemde cellosuites van Bach worden in een uitvoering van cellist Jean-Guihen Queyras uitgedaagd door een choreografie waarin De Keersmaeker ook zelf danst - en dat is moedig, gezien de (voor dit beroep) toch respectabele leeftijd van de choreografe. Met Mitten wir im Leben sind is De Keersmaeker te gast in een huis van vertrouwen: de voorstelling kent haar Belgische première in De Munt.