Pendelaar Roxanne: “Ik heb een heel sterk voorgevoel”

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Roxanne Lestiboudois, een 23-jarige student public policy & human development. 

ZichtIk heb een extreem slecht zicht. Hoewel ik nog maar drieëntwintig ben, heb ik al kraaienpootjes door de hele tijd scherp te stellen. Binnenkort zal dat niet meer nodig zijn, want ik heb beslist om mijn ogen te laten laseren. Die operatie heb ik gepland voor ik op reis vertrek met mijn vriend omdat we nog niet weten wanneer we terugkomen. Wat kijk ik ernaar uit om de natuur te bewonderen met mijn nieuw zicht!

Gehoor

Hoewel ik voor veel mensen een luisterend oor ben, ga ik zelf niet snel met mijn problemen naar iemand toe. Het is gemakkelijker om raad te geven aan anderen dan zelf je ziel bloot te leggen. Toch wil ik leren om meer open te zijn. Zeker in een relatie is dat heel belangrijk: als je niet praat met je partner, werkt het niet.

Smaak/spraak

Ik praat heel graag over eten. Meer zelfs: mijn leven draait rond eten. Hoewel ik heel graag vlees at, ben ik onlangs vegetariër geworden onder invloed van mijn thesis over de rol van educatie in de klimaatsverandering. Ik vond het hypocriet om te prediken dat er meer bewustzijn moet komen zonder mij zelf te engageren. Ik zou zelfs veganistisch willen eten, maar kaas is de boosdoener.

Tast

Op een paard zitten geeft mij een onbeschrijfelijk gevoel. Ik ben niet het prototypische paardenmeisje, maar ik heb wel heel mijn leven paardgereden. (lacht) Zeker wanneer je de monotone manegecirkels inruilt voor een echte wandeling geeft paardrijden een gevoel van vrijheid. Je bent dan zo in connectie met het dier dat de rest van de wereld even helemaal verdwijnt.

Reuk

Ik vind het intrigerend dat de straten in het Verre Oosten heel anders ruiken. Dat komt vooral door de heerlijke geur van de Aziatische keuken. Daarom kijk ik zo hard uit naar mijn rondreis door Zuid-Oost-Azië. Samen met mijn vriend vlieg ik in januari naar Sri Lanka. Vervolgens zullen we met het openbaar vervoer trekken naar Thailand, Myanmar, Laos, Cambodja en Vietnam.

Zesde zintuig

Ik sta bekend om mijn Harry Potter-verslaving. Als er op Facebook een bericht verschijnt over Harry Potter zullen wel zeker tien mensen mij daarin taggen. En ik wacht nog steeds op mijn Zweinstein-brief. (lacht) Niet alleen de sfeer van die magische wereld trekt mij aan, ook de boodschap van J.K. Rowling vind ik prachtig. Liefde overwint alles, amor omnia vincit!

Tekst en foto Charlotte De Cort