Weerbericht – Herfst begint zonnig

Donderdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij mooi en zonnig. Af en toe passeren hoge wolkenvelden. De temperatuur klimt tot 15 à 18 graden in Hoog-België en tot 19 of lokaal 20 graden in Laag-België. De wind waait zwak of matig uit het zuiden. Dat meldt het KMI. Vanavond is het droog met hoge bewolking. In de loop van de nacht neemt de bewolking toen in het westen van het land en tegen de ochtend kan er aan zee een spatje regen vallen. De minima liggen tussen 3 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 9 en 12 graden elders. De wind waait zwak uit de zuidelijke sector.
Vrijdag begint de dag in het oosten nog zonnig. In het westen hangt meer bewolking en een spatje regen is lokaal mogelijk. Geleidelijk trekt de bewolking naar het oosten en is er in de namiddag ook daar kans op wat gedruppel. Op verschillende plaatsen kan het echter geheel droog blijven. Aan de kust verschijnen er brede opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 19 graden.
Zaterdagochtend kan er plaatselijk dichte mist of laaghangende bewolking hangen. In de loop van de dag komt de zon tevoorschijn. Al naar gelang de hoeveelheid zon, kan het kwik klimmen tot 19 of 20 graden in het centrum. Er staat veelal een zwak oostelijk briesje.
Ook op zondag verwacht het KMI veel zon, afgewisseld met, vooral in het westen, soms wat meer hoge bewolking. De maxima kunnen nog een graadje of twee hoger klimmen, met waarden tussen 18 en 22 graden.
Maandag wordt meer bewolking verwacht, met vooral in het oosten plaatselijk wat gedruppel. Op de meeste plaatsen houden we het echter geheel droog. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum van het land.

bron: Belga