Reistijd vanuit Waasland richting Antwerpen sinds deze week meer dan verdubbeld

Reistijd vanuit Waasland richting Antwerpen sinds deze week meer dan verdubbeld

Wie ’s ochtends vanuit Oost-Vlaanderen of het Waasland richting Antwerpen rijdt, ziet sinds deze week zijn reistijd meer dan verdubbeld ten opzichte van vakantiemaand juli. Dat meldt mobiliteitsclub VAB, die aan de hand van gegevens van een tiental pendelaars op die route en statistieken van haar alarmcentrale de evolutie van de reistijd daar in kaart gebracht heeft. VAB waarschuwde eerder al dat oktober en november zeer druk zullen worden rond Antwerpen. Sinds deze week is de reistijd en het aantal oproepen bij de VAB-Alarmcentrale toegenomen. Een mogelijke verklaring voor het gestegen aantal voertuigen op de weg is volgens VAB dat veel hogescholen maandag van start gegaan zijn.

VAB ziet tegelijk een toename van het aantal incidenten en de impact op het verkeer. Zo liep afgelopen dinsdagochtend de reistijd richting Antwerpen op tot meer dan 2 uur.De mobiliteitsclub verwacht de komende weken een verdere toename van het verkeer, met een piek in oktober en november. “Er zullen dagen zijn waarop het verkeer ten gevolge van incidenten zal vastlopen”, klinkt het.

VAB roept iedereen daarom op om nu reeds alle mogelijke alternatieve vervoermiddelen te testen, voor wanneer de filedruk te sterk zou toenemen.

bron: Belga