Dertig nachten hinder op Antwerpse ring richting Gent door vernieuwen voegen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag gedurende dertig nachten de voegvullingen van de Antwerpse ring (R1) in de richting van Gent. Vorig jaar werden de voegen richting Nederland al vernieuwd. Dat meldt Wegen en Verkeer vandaag. De werken worden 's nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer te beperken. In het weekend van 29 september tot 1 oktober zal er ook aan de verkeerswisselaar richting E19 gewerkt worden. De werken aan de ring starten ter hoogte van de oprit Deurne en schuiven in verschillende zones op richting uitrit Het Zuid. Het verkeer richting Gent zal tijdens de werken 's nachts steeds over minstens één rijstrook beschikken.

De rijstroken van de Antwerpse ring bestaan uit doorgaand gewapend beton. Langsvoegen moeten het krimpen en uitzetten van het beton opvangen, en die zijn nu aan vernieuwing toe. Wegen en Verkeer gaat de voegvullingen van de langsvoegen vervangen om de waterdichtheid en duurzaamheid van het wegdek te garanderen.

Vanaf 25 september zal er zeven dagen op zeven tussen 21.00 uur en 05.00 uur gewerkt worden, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

bron: Belga