Croky Cup - Titelhouder Zulte Waregem stoot door, net als Genk en Oostende

Titelhouder Zulte Waregem heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker. Op het veld van FC Luik, een club uit de tweede amateurklasse, haalde Essevee het met 2-3. Saponjic (21.), De Pauw (50.) en Hamalainen (72.), net als De Pauw vanop de stip, zorgden voor de West-Vlaamse doelpunten. Lamort (28.) en Dethier (66.) troffen raak bij de thuisploeg. Luik speelde de laatste twintig minuten met een man minder na rood voor Corstjens.

Het geplaagde KV Oostende, met interimcoach Adnan Custovic op de bank in plaats van de ontslagen Yves Vanderhaeghe, klopte voor eigen publiek Union uit 1B met 3-1. Gano deed na een half uur de netten trillen. Musona (86., 90.+4) dikte de voorsprong verder aan, Bertjens (89.) milderde nog.

KRC Genk boekte een zuinige 0-1 zege op het veld van Cercle Brugge (1B) dankzij een doelpunt van Pozuelo (15.).

Moeskroen ging thuis voorbij Tubeke (1B) met 3-1. Awoniyi (28.) en Rotariu (34., 70.) tekenden bij Les Hurlus voor de goals. Vidémont (56.) scoorde tegen.

KV Mechelen kende voor eigen supporters weinig problemen met Bocholt VV uit de tweede amateurdivisie. Het werd 3-0. Vitas (20.), Bandé (37.) en Matthys (70.) vonden de weg naar het doel.

Waasland-Beveren ging met 1-2 winnen op verplaatsing bij Lommel uit de eerste amateurklasse. Vermijl (3.) zette de thuisploeg op voorsprong, maar Beveren reageerde via Dierckx (5.) en Camacho (8.). Bezoeker Thelin moest in minuut 41 met rood naar de kant nadat hij zich revancheerde na een overtreding.

Woensdagavond staan nog zes wedstrijden op het programma: Lokeren/Beerschot Wilrijk, KSV Roeselare/Club Brugge, ASV Geel/AA Gent, Eupen/Rupel Boom, Westerlo/Anderlecht en Standard/KSK Heist.

Dinsdag werden de eerste drie zestiende finales afgewerkt. Antwerp, Kortrijk en STVV stootten door. Donderdagavond kennen we na Charleroi/La Louvière de laatste achtstefinalist. De achtste finales worden op 29 november gespeeld.