Croky Cup - Club Brugge kent weinig moeite in Roeselare

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge heeft zich woensdagavond vlot geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker. Op het veld van Roeselare uit 1B boekte blauw-zwart een ruime 1-5 overwinning. Dennis (7., 32.), Vormer (17.) en Wesley (39.) zetten Club nog voor de pauze op 0-4. Brouwers milderde net voor de koffie (44.). Invaller Vossen (83.) zette in de slotfase de eindstand op het bord.

AA Gent moest knokken voor de kwalificatie op het veld van ASV Geel uit de eerste amateurklasse. Danijel Milicevic was met drie doelpunten (9., 59. pen en 81.) de grote man bij de Buffalo's, die met 2-3 wonnen. Kerckhofs (48. pen) en Nelissen (69.) deden de thuissupporters juichen.

Lokeren zette op eigen veld Beerschot-Wilrijk (1B) opzij met 2-0 dankzij twee treffers van Steve De Ridder (14., 62.).

Eupen had het thuis niet onder de markt tegen Rupel-Boom uit de tweede amateurklasse. De bezoekers kwamen 0-2 voor langs Van Hoof (4.) en Put (28.) maar de eersteklasser trok de scheve situatie nog recht via Verdier (37.), Schouterden (43.) en Leye (51.).

Eerder op de avond stootten titelhouder Zulte Waregem, Oostende, KV Mechelen, KRC Genk, Moeskroen en Waasland-Beveren door. Westerlo/Anderlecht en Standard/Heist zijn nog niet afgelopen. Donderdag staat nog Charleroi/La Louvière op het programma.

Dinsdag al boekten Kortrijk, Antwerp en STVV hun ticket voor de achtste finales.

bron: Belga