Weerbericht: nog even fris maar beterschap in zicht

Vandaag kan er lokaal nog een bui vallen, vooral over het oosten van het land. Voorst is het wisselend bewolkt. Het blijft nog fris en het wordt niet warmer dan 12 graden op de Ardense Hoogten en 16 of 17 graden in de meeste andere streken. Dat meldt het KMI. Vannacht wordt het stabiel en in het eerste deel van de nacht klaart het verder uit. Later in de nacht kan zich op vele plaatsen nevel en mist vormen en ten zuiden van Samber en Maas hangt lage bewolking. Voorlopig blijft het ook nog koel met minima van 5 tot 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en van 8 tot 11 graden in de andere streken.

Morgen leiden drukstijgingen over onze streek tot een rustig en stabiel weertype. We krijgen afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de namiddag kan de bewolking tijdelijk toenemen, maar in de meeste streken blijft het droog. De temperaturen stijgen naar 12 tot 17 graden.Donderdag krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs dat vooral in het oosten hardnekkig kan zijn, een mooie dag met vaak zonnige perioden. In de loop van de namiddag komen vanuit het westen meer hoge wolken binnendrijven. We verwachten maxima tussen 15 graden in de Ardennen en 20 graden in het centrum van het land.

Vrijdag valt er tijdelijk wat regen, maar volgend weekend wordt het weer aangenaam en vrij zacht. Zaterdag bedragen de maximumtemperaturen 16 tot 20 graden. Zondag verwachten we maxima tussen 17 en 21 graden.

bron: Belga