Vtm-programma “Groeten Uit” grijpt naast Gouden Roos

Het televisieprogramma “Groeten Uit”, waarin een Bekende Vlaming met zijn gezin terugkeerde in de tijd, is er dinsdagavond niet in geslaagd een Gouden Roos in de wacht te slepen. Het programma, dat te zien was op vtm, maakte kans op de onderscheiding in de categorie “reality & factual entertainment”, maar moest de duimen leggen voor het Australische programma “You Can’t Ask That”, zo was te lezen op de officiële Twitteraccount van de Gouden Roos. “Groeten uit” van Lecter Media was het enige Belgische genomineerde programma. Daarin keerde telkens een BV terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Zo belandde Staf Coppens met zijn gezin in de jaren negentig, terwijl Erik Goossens samen met zijn gezin de jaren zeventig herbeleefde. Ook Herman Verbruggen en Sven De Ridder dompelden zich met hun gezin onder in het verleden.
In het najaar zal een tweede seizoen van “Groeten Uit” te zien zijn op vtm.
De uitreiking van de Rose d’Or Awards vond dinsdagavond plaats in Berlijn. De organisatie van de tv-prijzen is in handen van de European Broadcasting Union (EBU).
Tot nog toe sleepten drie Belgische programma’s een Gouden Roos in de wacht: “Wat Als?” in 2013, “Benidorm Bastards” in 2010 en “De Mol” in 2000.

bron: Belga