‘Het tweede gelaat’ van Jan Verheyen gaat in wereldpremière in Chicago

'Het tweede gelaat'
YouTube / Eyeworks Film

Bezoekers van het Chicago Internation Film Festival zullen op 14 oktober als eersten naar ‘Het tweede gelaat’ kunnen kijken, de nieuwste speelfilm van Jan Verheyen. De prent zal worden vertoond onder de Engelse titel ‘Control’.

Het gaat om het sluitstuk van de trilogie rond het speurdersduo Vincke en Verstuyft. De vorige twee films uit de reeks, ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K’, waren met respectievelijk 750.000 en 425.000 bezoekers grote successen aan de bioscoopkassa. In eigen land moeten we nog iets langer wachten op de première. Pas vanaf 25 oktober verschijnt de thriller met Koen De Bouw en Werner De Smedt in de hoofdrollen in de zalen.

In ‘Het tweede gelaat’ gaat de ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen de commissarissen Vincke en Verstuyft door diepe dalen wanneer ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier.

Bijrollen in het slot van de trilogie zijn er voor onder anderen Greg Timmermans, Sofie Hoflack, Marcel Hensema en Hendrik Aerts. Carl Joos schreef het scenario, Danny Elsen verzorgde de cinematografie en Philippe Ravoet deed de montage.