Treinongeval Antwerpen – Op een na alle sporen beschikbaar in Antwerpen-Centraal

Maandag zijn opnieuw dertien van de veertien sporen in Antwerpen-Centraal beschikbaar voor treinverkeer, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Sinds het treinongeval van afgelopen vrijdag waren sporen 1, 2 en 3 gesloten. Petit laat maandagochtend weten dat de naastliggende sporen 1 en 3 “zoals gepland” weer open zijn voor het treinverkeer. “Dertien van de veertien sporen zijn opnieuw beschikbaar”, zegt de Infrabel-woordvoerder.
Vrijdag botste op spoor 2 een trein tegen een stootblok. De sporen 1 en 3 waren ook buiten gebruik gesteld om het nodige herstellingsmateriaal aan te voeren.
Voor de reizigers zal de hinder vanaf maandag beperkt zijn. Die moeten er wel rekening mee houden dat hun trein mogelijk zal vertrekken van op een ander spoor dan gewoonlijk.
Op spoor 2 zijn de opkuiswerken achter de rug. Nu met wel nog de schade aan de stootblok en die aan een paal van de bovenleiding hersteld worden. Wanneer dat precies achter de rug zal zijn, is niet duidelijk.

bron: Belga