Ronde van Italië 2018 begint met tijdrit in Jeruzalem

door
Belga
Leestijd 1 min.

De volgende Ronde van Italië gaat op 4 mei 2018 van start met een individuele tijdrit in Jeruzalem. Dat hebben de organisatoren officieel bevestigd. Eerder raakte al bekend dat de 101e editie in Israël zou beginnen. Het wordt de eerste keer dat een grote wielerronde (Giro, Tour, Vuelta) buiten Europa start. De Giro wordt op gang geschoten met een individuele tijdrit over 10,1 kilometer in Jeruzalem, waar maandag een persconferentie plaatsvond. Tijdens de tijdrit zullen de renners onder meer de oude stad en het parlement (Knesset) passeren.

Ook de tweede en de derde etappe worden in Israël gereden, met telkens kansen voor sprinters. De tweede rit is vlak en gaat over 167 kilometer van Haifa naar Tel Aviv. Vervolgens dient zich een heuvelachtig parcours aan over 226 kilometer tussen Be'er Sheva en Eilat, via de Negev-woestijn. Daarna maakt het peloton de oversteek naar Italië.

Bij de start van de Giro volgend jaar zal Gino Bartali geëerd worden. De Italiaan, in 2000 overleden, won de Ronde van Italië drie keer (1936, 1937, 1946). Hij hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden Joden in Italië onderduiken.

bron: Belga