Peeters overweegt juridische stappen tegen Ryanair

Peeters overweegt juridische stappen tegen Ryanair

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) heeft zijn administratie gevraagd om een onderzoek te openen naar de geschrapte vluchten bij de Ierse prijsvechter Ryanair. Als blijkt dat de luchtvaartmaatschappij niet correct is geweest, wil hij laten onderzoeken of hij gerechtelijke stappen kan ondernemen. Dat meldt de minister in een persbericht.

“Als blijkt dat de lagekostenmaatschappij haar verplichtingen niet is nagekomen, dan is er sprake van de misleiding van consumenten”, meent de CD&V’er. In dat geval wil de minister laten onderzoeken of hij kan overgaan tot een vordering tot staking voor een rechtbank.
“Het annuleren van vluchten op zo’n grote schaal is ontoelaatbaar. De reiziger heeft het recht om de draagwijdte van de annulaties te kennen en tot in de details geïnformeerd te worden over zijn rechten”, meent de minister. “Een luchtvaartmaatschappij is verplicht om elke getroffen reiziger individueel en proactief te informeren over zijn rechten, ook het recht op schadevergoeding of bijstand”, klinkt het nog.bron: Belga