Casteels, Dimata en Origi nemen afscheid van coach Jonker

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nederlandse coach Andries Jonker heeft zijn ontslag gekregen bij VfL Wolfsburg. De 54-jarige Amsterdammer moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten van de Duitse club in de Bundesliga. Wolfsburg, met Koen Casteels, Landry Dimata en Divock Origi in de rangen, staat met vier punten uit vier wedstrijden op de veertiende plek. Jonker werd eind februari aangesteld als opvolger van de ontslagen Valérien Ismaël. De Nederlander slaagde erin om de Duitse kampioen van 2009 op het nippertje te behoeden voor degradatie. De ploeg van Jonker redde zich via de play-offs, waarin het net te sterk was voor Eintracht Braunschweig. Een slechte competitiestart kost hem nu zijn baan.

Meteen na de nederlaag zaterdag bij VfB Stuttgart (1-0) voerde de clubleiding al crisisoverleg. Vandaag volgde de beslissing om Jonker weg te sturen. "Niet alleen de nederlaag in Stuttgart, maar ook het gebrek aan ontwikkeling van de ploeg was voor ons reden om deze stap te nemen", zei bestuursvoorzitter Wolfgang Hotze. "We bedanken Andries Jonker en zijn staf voor het feit dat ze Wolfsburg afgelopen seizoen op de valreep in de Bundesliga hebben gehouden."

Naast Jonker vertrekken ook zijn assistenten Uwe Speidel en Fredrik Ljungberg, net als analist Jan van Loon. Wolfsburg hoopt later op de dag al de opvolger van Jonker te kunnen presenteren. Die zit dinsdag al op de bank in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. "We willen geen tijd verliezen", zei technisch directeur Olaf Rebbe. "We gaan niet voor een interim-oplossing, maar willen direct een nieuwe hoofdtrainer installeren."

bron: Belga