Nicole Kidman steelt de show tijdens de Emmy’s

Nicole Kidman
AFP / K. Winter

Gisteren vond de uitreiking van de Emmy’s plaats, ook wel de Oscars voor de televisiewereld genoemd. Vooral Nicole Kidman liep de ganse avond in de kijker.

De actrice kreeg niet alleen een beeldje voor haar hoofdrol in de serie ‘Big Little Lies’, ze viel ook op dankzij haar opmerkelijke speech. Toen ze de prijs in ontvangst nam, bedankte ze haar man en twee dochters. “Ik heb twee dochtertjes, Sunnie en Faith. En mijn allerliefste Keith, die ik vroeg om me te helpen om mijn artistieke pad te volgen. Ze hebben er allemaal zo veel voor opgegeven. Daarom draag ik dit op aan hen”, zei ze zichtbaar geëmotioneerd.

Op zich niet zo raar, maar het is wel opvallend als je weet dat ze nog twee andere, geadopteerde kinderen heeft. Tijdens haar relatie met Tom Cruise heeft ze namelijk Isabella en Connor geadopteerd. Mogelijk hebben ze nog nauwelijks contact, omdat ze zich net als hun vader aangesloten hebben bij de sekte Scientology.

Dikke smakkerd

De avond werd des te vreemder toen Nicole Kidman iets later haar collega Alexander Skarsgard een dikke smakkerd gaf. De Zweedse acteur had net zijn nominatie voor beste bijrol in ‘Big Little Lies’ verzilverd, toen hij vol op de mond werd gekust. Pittig detail: haar man Keith stond erbij en keek ernaar.

De belangrijkste Emmy voor de beste dramaserie ging uiteindelijk naar ‘The Handmaid’s Tale’. In totaal sleepte de reeks vijf awards in de wacht, waaronder die voor beste regie en scenario.