Zinkgat op Grote Markt in Vilvoorde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de Grote Markt in Vilvoorde is deze middag een zinkgat ontstaan na een lek in de waterleiding. Enkele bewoners van een aanpalend appartementsgebouw werden preventief geëvacueerd. Dat heeft de brandweerzone Vlaams-Brabant West bevestigd. Door een groot waterlek op de Grote Markt ter hoogte van de bibliotheek ontstond een zinkgat van twee meter breed. De Grote Markt is momenteel omgetoverd in een grote werf voor de aanleg van een ondergrondse parkeergarage. Hinder voor het verkeer is er dus niet. "Omdat het water terechtkwam in een aanpalend appartementsgebouw kan de brandveiligheid in het gedrang komen", zegt de woordvoerder van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, die met twee mensen ter plaatse kwam. De politie heeft preventief een viertal bewoners geëvacueerd. Zij mogen later op de dag terugkeren naar hun woning.

De gas- en elektriciteitsmaatschappij zijn ter plaatse voor het dichten van het lek en een onderzoek naar de oorzaak. Ook burgemeester Hans Bonte (sp.a) kwam poolshoogte nemen.

De aanleg van een ondergrondse parkeergarage leidde in Vilvoorde tot een politiek en juridisch steekspel. In de garage, die uit twee verdiepingen zal bestaan, is plaats voor 195 auto's. De Grote Markt wordt volledig autovrij.

bron: Belga