Zacht herfstweer in aantocht

Zacht herfstweer in aantocht

In de namiddag blijven zon en wolkenvelden elkaar afwisselen. Vooral in het oosten en het zuidoosten van het land is er kans op (onweerachtige) buien. In het westen blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 12 graden in de Hoge Venen, 15 graden aan zee en rond 16 graden in het centrum van het land, zo meldt het KMI zondag. Zondagavond wordt het op de meeste plaatsen droog en gedeeltelijk bewolkt. Aan de kust stijgt de buienkans opnieuw in de loop van de nacht, elders blijft het meestal droog. Lokaal kunnen nevel of mistbanken gevormd worden. Minima van 3 graden in de Ardennen tot 10 graden aan de kust.

Maandagvoormiddag vallen er al nog enkele buien in het noordwesten van het land. Elders is het, na het optrekken van het ochtendgrijs, meestal wisselend tot zwaarbewolkt en droog. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe en stijgt de kans op buien in heel het land. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 10 en 15 graden.Dinsdag wordt een grijze en wisselvallige dag met buien. In de Ardennen kunnen deze gepaard gaan met een lokale donderslag. Maxima tussen 11 à 13 graden in de Ardennen en tot 15 of 16 graden elders.

Woensdagvoormiddag zijn er eerst nog enkele lichte buien, maar in de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen droger met meer opklaringen. Het wordt ook wat zachter, met maxima van 13 tot 18 graden.

Donderdag wordt een aangename dag met licht bewolkt, maar droog weer en temperaturen in het centrum van het land rond 18 of 19 graden. ’s Avonds neemt de bewolking vanuit het westen opnieuw toe, weliswaar zonder neerslag.

bron: Belga