VN lanceren voedselhulp voor 660.000 Cubanen die getroffen werden door orkaan Irma

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Naties hebben een noodoperatie opgestart om voedsel te bedelen aan 660.000 Cubanen die getroffen werden door de doortocht van orkaan Irma. Dat meldt het Wereldvoedselprogramma. Het programma van 5,7 miljoen dollar moet minstens 4 maanden logistieke hulp bieden. Het VN-Voedselagentschap wil voorrang geven aan kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en ouderen.

Irma was een van de zwaarste stormen ooit in de Caraïben. In Cuba richtte hij een ravage aan, en minstens tien mensen kwamen er om het leven. Ondertussen worden de Caraïben trouwens bedreigd door de komst van een nieuwe orkaan, die de naam Maria kreeg. Het orkaancentrum in de Amerikaanse staat Florida heeft al een waarschuwing uitgestuurd voor Antigua, Barbuda, St. Kitts, Nevis, Montserrat, St. Maarten en Anguilla, en ook Puerto Rico zou woensdag of donderdag door Maria getroffen kunnen worden.

En ook daarna is de ellende nog niet voorbij: in de regio ontwikkelde zich een nieuwe tropische storm, die de naam Lee kreeg. Die bevindt zich echter nog zo ver van de Caraïben dat meteorologen nog niet kunnen inschatten welke weg Lee zal afleggen.

Bron: Belga