Vliegtuig van British Airways geëvacueerd in Parijs door "incident"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de luchthaven van Roissy-Charles de Gaulle in Parijs is deze ochtend een vliegtuig van British Airways geëvacueerd vanwege een "probleem met de veiligheid". Dat melden de Franse en Britse media. De politie liet ondertussen weten dat het om een vals alarm ging. Het vliegtuig zal alsnog kunnen vertrekken, aldus een woordvoerder van de luchthaven. "Er was een incident waardoor de autoriteiten beslist hebben om het toestel enkele minuten voor het moest opstijgen op de grond te houden en de passagiers te evacueren om extra controles uit te voeren", aldus de woordvoerder.

Volgens een passagier waren de politie en brandweer aanwezig op het tarmac en werd elke passagier gefouilleerd. Er werden ook honden ingezet om de handbagage te controleren, aldus The Guardian op zijn website.

De controles zijn ondertussen afgerond en de passagiers kunnen weer instappen, zegt de luchthavenwoordvoerder nog rond 11.20 uur. De politie bevestigt eveneens dat de honden het vliegtuig gecontroleerd hebben en geen elementen hebben gevonden die kunnen wijzen op een dreiging, schrijft persagentschap Reuters.

Het "incident" gebeurde op de vlucht BA303 van Parijs naar Londen.

Bron: Belga