Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Duits café, verdachte opgepakt

Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Duits café
Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Duits café

In Traunreut, in de Duitse deelstaat Beieren, heeft zich zaterdagavond een schietpartij voorgedaan in een eetcafé. Daarbij vielen twee doden en raakten ook twee mensen gewond, zo meldt de politie. Een verdachte werd opgepakt. Een man wandelde rond 22.30 uur het café in het centrum van Traunreut binnen met een wapen met lange loop. Op dat moment waren er vier mensen aanwezig. “Hij opende het vuur en heeft daarbij twee mannen dodelijk getroffen”, zegt de politie. Twee vrouwen raakten zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

De dader sloeg na de feiten op de vlucht, waarop de politie een klopjacht inzette. Ondertussen werd de vermoedelijke dader, een man van 62, opgepakt in de buurt van het café. Hij zal in de loop van de dag verhoord worden.Over het motief is momenteel nog niets bekend, en het is ook nog niet duidelijk of de man zijn slachtoffers doelbewust uitkoos, aldus de Bayerische Rundfunk op zijn website.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vielen in een nachtclub in Berlijn ook al een dode en drie gewonden bij een schietpartij.

Bron: Belga