Twaalf burgers gedood bij luchtaanval in Jemen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de buurt van de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn bij een luchtaanval twaalf burgers om het leven gekomen. Dat melden lokale verantwoordelijken vandaag. Het bombardement wordt toegeschreven aan de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië. Een lokale verantwoordelijke verklaarde aan persagentschap AFP dat het voertuig waarin de twaalf slachtoffers zaten zaterdag geraakt werd tijdens een luchtaanval in Harib al-Qaramish, op een zeventigtal kilometer ten noordoosten van Sanaa. De zone is in handen van de pro-Iraanse Houthi-rebellen, die eveneens de hoofdstad Sanaa en het noorden van Jemen sinds drie jaar controleren.

Ook het rebellenagentschap Saba bericht over de aanval. Het meldt dat het voertuig vernield is en alle inzittenden omkwamen. Volgens inwoners van het dorp bevinden zich onder de slachtoffers twee vrouwen en vier kinderen.

Sinds 2014 woedt een burgeroorlog in Jemen. Sjiitische Houthi-rebellen en hun bondgenoten namen een groot deel van het land in. Saoedi-Arabië leidt een coalitie die de opstandelingen met luchtaanvallen bestrijdt.

Bron: Belga