Londense derby tussen Chelsea en Arsenal eindigt onbeslist

Chelsea en Arsenal hebben elkaar zondag op de vijfde speeldag in de Engelse Premier League geen duimbreed toegegeven. De Londense derby in Stamford Bridge eindigde op 0-0. Chelsea, met Thibault Courtois als enige Rode Duivel in de basis, nam voor eigen publiek het openingskwartier voor zijn rekening. Gaandeweg herstelde Arsenal het evenwicht en voetbalden de Gunners ook de beste kansen bij elkaar. Danny Welbeck kopte een eerste onbegrijpelijk naast, de schuivers van Alexandre Lacazette en Sead Kolasinac werden niet zonder moeite gepakt door Courtois.

Halverwege de eerste helft kon ook Chelsea nog eens dreigen. Pedro mocht alleen op Petr Cech afstormen, maar besloot ontzettend zwak op de Tsjechische doelman. Op slag van rust slalomde Aaron Ramsey voorbij Cesar Azpilicueta en David Luiz en punterde hij het leer voorbij Courtois en tegen de paal. In de herneming trapte Lacazette onbesuisd over. Vooral Arsenal mocht zich beklagen over de brilscore aan de rust.

Na de thee was het wachten op de invalbeurten van Arsenal-vedette Alexis Sanchez en Chelsea-ster Eden Hazard halverwege het tweede luik. Zij brachten opnieuw leven in de brouwerij. Een kwartier voor het einde leek Arsenal daar de vruchten van te plukken. Na een vrije trap van Sanchez kopte Shkodran Mustafi het leer voorbij Courtois, maar de verdediger van de Gunners stond een meter buitenspel en dus ging het feestje van de bezoekers niet door. Hazard kon geen doorbraak meer forceren. Ook de rode kaart voor David Luiz, die in de 87e minuut het leer te ver van de voet duwde en zijn fout wilde rechtzetten, hielp Chelsea niet. Voor het eerst onder Antonio Conte kwamen de Blues voor eigen publiek niet tot scoren. Michy Batshuayi kwam niet van de bank bij de thuisploeg.