Goffin houdt Belgische kansen op Davis Cup-finale gaaf na zege tegen Kyrgios

door
Belga
Leestijd 2 min.

België maakt nog steeds kans op een finaleticket in de Davis Cup tennis. David Goffin (ATP 12) won vandaag in vier sets van de Australiër Nick Kyrgios (ATP 20): 6-7 (4/7), 6-4, 6-4 en 6-4 na 3 uur en 12 minuten. Na de vierde wedstrijd in de halve finale tussen de Aussies en de Belgen staat het 2-2. Op het gravel in Paleis 12 van Brussels Expo kregen de toeschouwers een spannende eerste set geserveerd. Goffin en Kyrgios gaven geen enkel opslagspel uit handen. In de tiebreak bleek Kyrgios, die kon rekenen op zijn opslaggeweld, het meest koelbloedig.

De 26-jarige Goffin trok in drie eerdere onderlinge duels telkens aan het kortste eind tegen de vier jaar jongere Kyrgios, de Luikenaar was vastberaden om dat niet nog eens te laten gebeuren. Belgiës nummer één, die ook goed opsloeg, lukte in de tweede en derde set telkens een break, goed voor telkens 6-4.

In de vierde set moest het Australische woelwater bij 3-3 zijn opslagspel inleveren, maar meteen daarna ging hij door de service van Goffin. Die hield het hoofd koel en realiseerde opnieuw een break, waarna hij bij 5-4 de wedstrijd uitserveerde.

Vrijdag had Goffin België op voorsprong gebracht door John Millman (ATP 185) met 6-7 (4/7), 6-4, 6-3 en 7-5 te verslaan. Vervolgens verloor Steve Darcis (ATP 77) met 6-3, 3-6, 6-7 (5/7), 6-1 en 6-2 van Kyrgios. Zaterdag waren Ruben Bemelmans en Arthur De Greef geen partij voor Jordon Thompson en John Peers: 6-3, 6-4 en 6-0. Later op de dag neemt Darcis het nog op tegen Millman, dat duel beslist over het finaleticket. In de finale (24-26 november) wacht de winnaar een confrontatie met Frankrijk. De Fransen haalden het van Servië.

De Belgen hopen zich, twee jaar na de verloren finale tegen het Verenigd Koninkrijk, voor de derde keer te plaatsen voor de eindstrijd. In 2015 moesten Goffin en co. de titel aan Groot-Brittannië laten. Dit jaar schakelde de Belgische Davis Cup-ploeg op weg naar de laatste vier in de Wereldgroep achtereenvolgens Duitsland (1-4 in Frankfurt) en Italië (3-2 in Charleroi) uit. Australië is met 28 titels het op één na meest succesvolle land in de Davis Cup, maar wacht al sinds 2003 op een nieuwe finale.

bron: Belga