Davis Cup – Van Herck: “Critici van twee jaar geleden lik op stuk gegeven”

Davis Cup - Van Herck: "Critici van twee jaar geleden lik op stuk gegeven"

Het was een stralend Belgisch team dat zich zondagavond aan de pers toonde na de zege in de halve finales van de Davis Cup tegen Australië. Steve Darcis (ATP 77) besliste de ontmoeting in de vijfde partij met een zege in drie sets tegen Jordan Thompson (ATP 77). “Mijn spelers hebben vandaag twee ongelooflijke partijen gespeeld”, was kapitein Johan Van Herck zeer fier. Johan Van Herck wilde wel niet enkel Goffin en Darcis fêteren. “Het is een overwinning van het team in zijn geheel”, aldus de kapitein. “De organisatie was perfect, de zaal uitmuntend. We hebben geen makkelijke week achter de rug. Er was het spijtige afhaken van Joris De Loore en de knieproblemen van David. Het is fantastisch dat we het toch hebben gehaald.”
Van Herck keek vervolgens al even vooruit naar de finale tegen Frankrijk (24-26 november). “We gaan naar daar om te winnen, dat is zeker”, klonk het stoer. “Die partij zal meer open zijn dan de wedstrijd tegen Groot-Brittannië twee jaar geleden (1-3 verlies, nvdr.). We gaan alles geven wat we in ons hebben. Het feit dat we in de finale staan is bovendien een mooi antwoord op de critici die twee jaar geleden zeiden dat we enkel door veel geluk de finale hadden gehaald.”
Frankrijk, dat negen Davis Cup-titels telt, won in Lille met 3-1 van Servië. Het won de Davis Cup een laatste keer in 2001.

bron: Belga