Davis Cup - Johan Van Herck: "Hoop dat Frankrijk ons onderschat"

door
Belga
Leestijd 1 min.

België strijdt van 24 tot 26 november voor de tweede keer in drie jaar voor de eindzege in de Davis Cup. Tegenstander wordt negenvoudig winnaar Frankrijk. Belgisch kapitein Johan Van Herck ziet de ontmoeting met vertrouwen tegemoet. "We hebben de ambitie de Davis Cup te winnen", aldus Van Herck. De kapitein had een interview met de Franse kapitein Yannick Noah gehoord, die al zeker was dat de Fransen de finale zouden spelen tegen Australië. "Dat viel me tegen van hem", aldus Van Herck. "Ik hoop dat hij ons in november onderschat. Ik ben er zeker van dat het een mooie finale wordt. Als we even sterk spelen als dit weekend, zal het zwaar zijn ons te kloppen. Anderzijds: als we zouden verliezen, maar alles geven, zal ik nog een tevreden kapitein zijn."

De Fransen zullen thuis spelen en dus ook de ondergrond spelen. "Dat maakt ons niets uit", aldus Van Herck. "Wij kunnen op elke ondergrond spelen en zullen vechten als leeuwen."

Het wordt de achtste ontmoeting tussen België en Frankrijk in de Davis Cup. De Fransen leiden met 4-3 in onderlinge ontmoetingen.

Door de finale te halen zijn de Belgen er in 2018 al zeker van de eerste ronde in eigen land te spelen.

bron: Belga