Davis Cup - David Goffin is trots op zijn prestatie tegen Nick Kyrgios

door
Belga
Leestijd 2 min.

België heeft zich zondagavond in Paleis 12 van Brussels Expo geplaatst voor de finales van de Davis Cup. David Goffin (ATP 12) deed het halve werk door Nick Kyrgios (ATP 20) te verslaan en zo de bordjes in evenwicht te brengen. "Ik ben ontzettend trots en geëmotioneerd", reageerde Belgiës beste tennisser. "Deze zege doet zoveel deugd, omdat ik van ontzettend ver kom. Dit is een groot moment voor mij", zei Goffin. De tennisbelg sloeg twintig aces en 70 procent van zijn eerste opslagen viel binnen de lijnen. "In de eerste twee sets draaide het alleen maar om de service. Ik sloeg nog nooit zo goed op in mijn carrière met een hoop aces als gevolg. In de tweede en derde set had ik genoeg aan één break, in de vierde set realiseerde ik er zelfs twee."

"Ik ben heel tevreden met mijn zege", herhaalde de 26-jarige Luikenaar, die Kyrgios voor het eerst in vier confrontaties wist te kloppen. "Tijdens de rally's was ik vanaf de tweede set heel solide, daardoor groeide mijn vertrouwen. En met zo'n goede opslag kon Kyrgios moeilijk breakpunten forceren. Fysiek voelde ik me al veel beter dan vrijdag (tegen John Millman, nvdr.). Ik was klaar voor de strijd. Tijdens de match ben ik geconcentreerd en gedisciplineerd gebleven."

"We zullen zien hoe mijn lichaam reageert als ik stop met ontstekingsremmers", aldus Goffin. De Luikenaar was eind augustus van de US Open in New York teruggekeerd met een blessure aan de linkerknie. De medische staf van het Belgische deed er alles aan om Goffin klaar te stomen voor de halve finales in de Davis Cup. Volgende week neem Goffin deel aan het ATP-toernooi in Metz. Op het hardcourttoernooi in Frankrijk start onze landgenoot als het tweede reekshoofd.

Goffin versloeg Nick Kyrgios (ATP 20) in vier sets (6-7 (4/7), 6-4, 6-4 en 6-4) en zette België zo op weg naar zijn tweede Davis Cup-finale in drie jaar tijd. Steve Darcis (ATP 77) klaarde later op zondag de klus tegen Jordan Thompson in drie sets: 6-4, 7-5 en 6-2. In november nemen de Belgen het op tegen Frankrijk, dat Servië met 3-1 versloeg.

bron: Belga