Britse ondernemers willen overgangsperiode van drie jaar na brexit

Britse ondernemers willen overgangsperiode van drie jaar na brexit

Britse ondernemers hebben er bij premier Theresa May op aangedrongen om een overgangsperiode van drie jaar in te lassen na de brexit. Als er overhaast wordt beslist over de voorwaarden van de brexit zou volgens de klagers “de collectieve welvaart” in het gedrang kunnen komen.
De ondernemers vrezen dat als de Britten in maart 2019 uit de Europese Unie stappen zonder dat daarbij een handelsovereenkomst is gesloten, er voor de bedrijven te weinig tijd is om zich aan te passen. Circa 120 vooraanstaande personen in het bedrijfsleven ondertekenden de brief waarin de waarschuwingen aan het adres van May staan beschreven.

De ondertekenaars hekelen ook de aanhoudende onzekerheid die nu heerst. “Onze bedrijven moeten nu beslissingen nemen over investeringen en werkgelegenheid die in de toekomst de economie zullen beïnvloeden”, zo valt te lezen. De ondernemers maken zich grote zorgen over de brexit. En die nemen met de dag toe.In de nacht van zaterdag op zondag raakte nog bekend dat de Britse regering naar haar vertrek uit de EU een veiligheidsverdrag wil afsluiten met de Europese Unie om de samenwerking in de strijd tegen misdaad en terrorisme na de brexit voort te zetten.

bron: Belga