Belgen in het buitenland - Jordan Lukaku helpt Lazio aan felbevochten zege tegen Genoa

Lazio Roma heeft zondag op de vierde speeldag in de Italiaanse Serie A een 2-3 overwinning geboekt op het veld van Genoa. Invaller Jordan Lukaku zette Ciro Immobile met een assist op weg naar de 1-2. Lazio opende via Bastos (13.) de score, maar moest na de 1-1 van Pietro Pellegri (57.) opnieuw beginnen. Lukaku, die op de bank startte, werd voor de leeuwen gegooid in de 64e minuut en toonde vier minuten later meteen zijn waarde. De Rode Duivel buffelde zich voorbij zijn tegenstander en legde de 1-2 panklaar voor Immobile. Lang konden de Romeinse bezoekers deze keer niet genieten van de voorsprong. Opnieuw Pellegri (73.) bracht de score in evenwicht. Tien minuten voor tijd scoorde Immobile echter alsnog de winnende treffer. Met 10 op 12 staat Lazio op de vierde plaats achter de nog steeds ongeslagen clubs Napoli, Juventus en Inter.

Baptiste Guillaume ging met Angers in eigen huis onderuit tegen rode lantaarn Metz. Op aangeven van Mathieu Dossevi, die door Standard aan Metz uitgeleend wordt, kopte Nolan Roux (55.) het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de netten. Angers bezet met 7 punten de elfde plaats. Metz heeft zijn eerste punten beet, maar komt niet weg van de laatste plaats.

In de Griekse Super League heeft AEK Athene de koppositie heroverd na een 0-1 overwinning op bezoek bij Lamia. Een penaltytreffer van Lazaros Christodoulopoulos (82.) maakte het verschil. Bij AEK, dat met 10 punten de stand aanvoert, voetbalde Viktor Klonaridis 63 minuten mee. Lamia is achtste.