Zachter en droger weer in tweede helft van de week

Zachter en droger weer in tweede helft van de week

Tot dinsdag blijft het koele en wisselvallige weer aanhouden, maar vanaf woensdag kan het zachter en droger worden. Dat meldt het KMI. Ook zaterdagmiddag is het fris en onstabiel met de meeste buien in het westen van het land. Een vrij actieve buienlijn schuift van de kuststreek verder over het westen van het land en er is kans op onweer. Elders in het land is de kans op buien beperkt. Maxima van 11 graden in de Hoge Venen en rond 15 graden elders.

Zaterdagavond en -nacht klaart het geleidelijk op en verdwijnen ook de meeste buien. Plaatselijk kan zich nevel, mist of een laaghangend wolkendek vormen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Het wordt ook een koele nacht met minima van 2 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan de kust.Zondag is het aanvankelijk rustig maar zeer fris. Het ochtendgrijs verdwijnt vrij snel, maar in de loop van de dag vormen zich opnieuw wolken die uitgroeien tot buien en hier en daar is er ook onweer. Op de plaatsen met de meeste opklaringen halen we temperaturen tot 12 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden in de meeste andere streken.

Maandag is er in de ochtend al kans op buien in de kuststreek. Elders in het land is het, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, eerst nog droog en gedeeltelijk bewolkt, maar in de loop van de dag vormen zich opnieuw een aantal buien en is er ook onweer mogelijk. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Ardennen en 17 graden in het centrum.

Dinsdag nog weinig verandering. Opnieuw buien aan de kust die in de loop van de dag verder het land binnen drijven. Toch zien we op het einde van de namiddag, onder invloed van drukstijgingen, de meeste buien verdwijnen. Het is nog altijd fris met maxima rond 11 of 12 graden in de Ardennen en rond 16 graden in de andere streken.

Woensdag en donderdag wordt, dankzij drukstijgingen, een lichte weersverbetering verwacht met meestal droog weer. Maar de lucht blijft nog vochtig en we verwachten aanvankelijk nog vrij veel bewolking met later op de dag mogelijk ook opklaringen. Het wordt ook wat zachter met waarden rond 18 graden in het centrum van het land.

bron: Belga