Vorige Vlaamse diversiteitsambtenaar haalt uit naar opvolger

Vorige Vlaamse diversiteitsambtenaar haalt uit naar opvolger

Gewezen Vlaams diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva haalt op haar Facebook-pagina scherp uit naar haar opvolger Michiel Trippes. Die werd vrijdag door de Vlaamse regering aangeduid als nieuwe diversiteitsambtenaar. Lyubayeva, die in maart van dit jaar werd ontslagen na een negatieve evaluatie en een conflict met voogdijminister Liesbeth Homans, heeft blijkbaar weinig vertrouwen in haar opvolger. Ze verwijst daarvoor naar het interview dat Trippas vrijdagmiddag had in het Radio 1-programma “De Wereld Vandaag”.
Trippas kreeg daar onder meer vragen voorgeschoteld over zijn rol en kritische vrijheid als ambtenaar, maar ook over de recente heisa over de ingetrokken job-tweet van een vrouw met een hoofddoek bij de Vlaamse overheid.
De antwoorden van Trippas konden Lyubayeva duidelijk niet overtuigen. “Het is duidelijk: daar moeten wij niet veel van verwachten…”, schrijft ze op Facebook. “Wat voor politiek conformisme… Eerste dag in functie en het is al duidelijk waarom hij deze job gekregen heeft. Wat jammer voor diversiteit! Wat jammer voor het imago van de Vlaamse overheid! Hoe kan hij nog ooit geloofwaardig zijn… Pijnlijk…”, zo schrijft ze.

bron: Belga