Jupiler Pro League - Invallers Bezus en Dussaut bezorgen STVV zege in Limburgse derby

Sint-Truiden heeft zaterdag op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League Racing Genk met 2-1 geklopt in de Limburgse derby. Invallers Roman Bezus en Damien Dussaut zorgden voor de doelpunten. Met de treffer van Siebe Schrijvers schoten de bezoekers weinig op. In de eerste helft werden de troepen van Jonas De Roeck enkel opgeschrikt door twee afstandsschoten van Ruslan Malinovskiy. Genk-doelman Danny Vukovic was dan weer paraat op pogingen van Jonathan Legear en Alexis De Sart.

Vlak na de pauze had Yohan Boli meer moeten doen met een steekpass van Charilaos Charisis, maar de STVV-spits besloot op Vukovic. Elf minuten voor affluiten was het wel prijs. Bezus krulde een vrije trap perfect in de winkelhaak. En vier minuten later zorgde Dussaut voor de 2-0. Na een mooie dribbel verschalkte de Fransman Vukovic in de korte hoek. Aan de overzijde kwam het leer na een corner bij Schrijvers terecht, die de aansluitingstreffer lukte. Jere Uronen dwong STVV-goalie Lucas Pirard in het absolute slot nog tot een redding met een afstandsschot. Verder geraakten de bezoekers niet.

In de stand klimt STVV voorlopig naar de derde plaats met 16 punten. Grote buur Genk volgt op 8 punten op de tiende plaats.